Средната прическа – много е практична и елегантна. По-израсналото каре вече е въздушно, а филирането олекотява връхчетата и създава по-небрежен вид на косата. Това заявява в интервю за ViewSofia Десислава Колева от Студио 723.
Колева се върна от т.нар. преживяване Mondial coiffure Beauty в частност Haute coiffure. Изложението се проведе в най-голямата модна столица Париж, в парада на прическите участват всички световни фирми, свързани с фризьорството – чрез техника на подстригване , оборудване, аксесоари. Герой в изложението е L’Oréal и Wella, които правят демонстрации на продуктите си. Haute Coiffure France представя линия Obsession (манията в подстригването за сезон Есен/Зима).

V.S. Какви са тенденциите, които налагат френските стилисти - Sophie Beuçais, Laurent Decreton, Philippe Laurent, Laetitia Guenaou?

Д.К. Един отделен ден, за който зала в Louvre беше отредена, най-добрите френски стилисти ни представиха техники за подстригване. Тенденциите? Средната коса, която по принцип е стандартното каре трансформирано в черта, се оформя небрежно с помощта на машинка, за да предаде повече обем. Бретонът се филира с ножица за естествен вид. Цветовете са меко и топло русо, пастелните и медните. Късата дамска прическа е с удължен бретон. Мъжкото - класическа форма, изразени са контурите, като разликата е в дължината.

V.S. На какво се спря Студио 723?
Д.К. Средната прическа – много е практична и елегантна. По-израсналото каре вече е въздушно, а филирането олекотява връхчетата и създава по-небрежен вид на косата.

V.S. Колко късо ще е най-късото?
Д.К. Не съвсем. Достатъчно, но много женствено и елегантно. Същото важи и за мъжката прическа – има възможност да бъде леко по-удължена.

V.S. Какъв е контрастният цвят на белия сняг?
Д.К. Учудващо, но русото ще се наложи. Но не безцветното, а топло и натурално. Сега L’Oréal ще представи новата цветова гама за есента, която се казва Trillar.

V.S. Какви са цветовете на L’Oréal за сезона?
Д.К. По-наситени и по-плътни цветове, по-загадъчни тип жената детектив, фаталната блондинка, дамата в червено, същевременно драматични и предизвикателни. Медното и много слабо към червеното, русо, но топло, шоколадов цвят – това ще се наложи за студените дни.

V.S. Какво предстои?
Д.К. Най-важно е членството в Haute coiffure, следващата година е и вторият ни рожден ден. Планираме пак подобно парти с прически и чаша хубаво вино.
Съвет за бърза зимна прическа?
Пяна, но не силно фиксираща, леко намачкване и изсушаване с дифузер – по-небрежен и естествен вид. /БЛИЦ