Всички пътища в област Стара Загора са почистени и проходими. Движението е без ограничения, при зимни условия. Двата прохода са отворени, съобщиха от МВР-Стара Загора.
На прохода Шипка видимостта е добра. Пътните настилки са заснежени, почистени и опесъчени. Продължава да важи ограничението за преминаване през прохода на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, за всички останали МПС движението през Шипка е без ограничения, при зимни условия. В Прохода на Републиката вали слаб сняг, настилките са частично заледени и опесъчени. Видимостта е добра. Движението е без ограничения, при зимни условия.

На автомагистрала “Тракия” и в останалата част на областта видимостта е добра. Пътните настилки са мокри, частично заледени и обработени. Движението е без ограничения, при зимни условия.

Пътна полиция апелира към водачите да се съобразяват с интензивните промени в пътната обстановка. При навлизане в заснежен и заледен участък да не употребяват спирачки, а да намаляват скоростта, с помощта на двигателя, като не изключват от скорост, да увеличат значително дистанцията от автомобила пред тях и да не предприемат изпреварвания. Преди да предприемат пътуване се осведомяват предварително за прогнозата за времето и за пътната обстановка и да се погрижат автомобилът да бъде оборудван за движение в зимни условия – с изправна отоплителна система и светлинна сигнализация, с подходящи гуми, вериги против сняг и работещо устройство за почистване на предното стъкло.
Да не спират и да не се движат в аварийното лента за да осигурят достъп на автомобилите на полиция, пожарна и пътнопочистващите машини. Да не изпреварват снегорините.
Да се движат с разумна скорост и да спазват указанията на контролните органи.
При проблем на пътя, да търсят помощ на тел. 112.
По пътищата в областта ще има засилено активно полицейско присъствие през цялото денонощие. Ще се извършват засилени проверки и в населените места и ще се налагат строги санкции на грубите нарушители на закона. /БЛИЦ