В столичния ресторант „Чергата” екипът на Симеон ІІ събра семействата на децата, родени на 14 март 2007г. – денят, в който се роди и неговият 11-ти внук – Симеон-Хасан. На празника дойдоха близнаците Ева и Даниел, Тома, Ан-Мари, Михаил и Ерик, техните родители, братчета и сестричета, бабите и дядовците. Царският рожденик е с родителите си княгиня Калина и мореплавателя Китин Муньос в Мароко.
Гости на партито бяха и народни представители със своите семейства. „ Имам удоволствието да Ви поздравя от името на нашия цар Симеон ІІ и неговата дъщеря Княгиня Калина. Да сте живи и здрави, да имате много щастливо детство. А вие, драги родители, да отгледате децата с много любов, тук- в България”, каза в обръщението си към присъстващите народната представителка Весела Драганова.
Приказният герой Котаракът в чизми забавляваше малките рожденици. Те получиха и специални подаръци от Княгиня Калина и семейството й –огромни плюшени мечоци, много лакомства. Специално за случая пристигна и огромна торта Лучано – задължителното изкушение за такъв празник.
„Идеята ни беше да срещнем всички деца, родени на същата дата, както и малкия Симеон-Хасан. Засега това са столични семейства, но се надяваме за следващия празник да ни се обадят и семейства от страната”, каза прессекретарят на Симеон ІІ Цветелина Узунова. Тя припомни, че през 2007г. само в София се родиха 21 деца. Тогава Княгиня Калина подари сребърни кръстчета и картички на всички „наборчета” на нейния син. /БЛИЦ