Над 1000 служители на реда от СДВР, областни дирекции на МВР в страната и жандармерията ще охраняват обществения ред по време на протестните мероприятия през периода от 14 до 16 януари, съобщиха от МВР.
Във връзка с предвиденото шествие на студенти, граждани и неправителствени организации, което ще премине от зала “Христо Ботев”, ул.”Осми декември”, ул.”д-р Йосифов”, ул.”Акад.Стефан Миланов”, ул.”Атанас Манчев”, дискотека “Амнезия” до последната спирка на автобуси № 280 и 94 до пл. “Народно събрание”, на 14, 15 и 16 януари от 10 до 19 часа поетапно ще бъде преустановявано движението на пътни превозни средства по маршрута на придвижване на протестиращите.
Ограничения ще има и по направлението на движение на друго шествие, което потегля в 10 часа от Централна гара по бул.”Мария Луиза”, бул.”Цар Освободител” до пл.”Народно събрание”. По време на предвидения митинг пред Народното събрание цялостно ще бъде спряно движението в двете посоки на бул. “Цар Освободител” от бул. “В.Левски” до ул. “Г.С.Раковски”. В зоната за сигурност на Народно събрание и Министерски съвет ще бъдат взети превантивни мерки, с цел недопускане нарушения на обществения ред. /БЛИЦ