Над 137 хил. броя седмични винетни стикери за 2008 г. са в наличност към момента и могат д абъдат закупени от водачите на МПС, съобщиха от НАПИ.
От тях над 19 хил. са предоставени на дистрибутора ДЗИ-ТРАНС, над 66 хил. са в мрежата на Български пощи ЕАД и над 51 хил. са в наличност в Управление „Пътни такси и разрешителни” в системата на НАПИ.
Агенцията съветва гражданите да не разчитат на закупуването на винетки в последния час и от бензиностанциите, тъй като количествата там се изчерпват най-бързо. Наличието на достатъчен брой от стикерите в бензиностанциите се регулира чрез заявки от обектите към дистрибутора ДЗИ-ТРАНС, на който днес НАПИ предостави допълнително още 5000 броя седмични стикери. Веригите Shell, OMV, Петрол и Лукойл продават винетки само в тези свои обекти, които са снабдени със стикер, указващ продажбата.

До момента за цялата година са отпечатани 2,4 млн седмични винетки, от тях продадените са над 2,2 млн.
Към днешна дата седмични винетни стикери за 2008 г. мога да бъдат закупени от бюрото в централната администрация на бул. „Македония” № 3. Към момента има осигурени над 400 броя от тях и резерв от над 3000 броя. Достатъчни количества от седмичните стикери има и в пощенските клонове в страната, както и в Централна поща – София.
НАПИ уведомява, че годишните винетните стикери за 2009 г. са пуснати в продажба още на 01.12.2008 г. Те могат да бъдат закупени от централното управление, от областните управления по места, от граничните бюра на НАПИ, от бензиностанциите, както и от основните дистрибутори на винетната система ДЗИ-ТРАНС и Български пощи ЕАД. Национална агенция „Пътна инфраструктура” напомня на всички водачи на моторни превозни средства, че от 01. 01. 2009 г. започват масови проверки за винетки.
Цените на винетките за 2009 г. остават непроменени спрямо тези за 2008 г. Промяна има само в срока на валидност, който е до 31 декември на 2008 г., а не до 31януари, както беше миналата година. /БЛИЦ