Да не се допуска съкратено дело срещу заподозрения за убийството на 21-годишната Радостина Евтимова от Варна, поискаха днес нейни приятели и колеги. На второто шествие в нейна памет днес се събраха около 700 души.
За разлика от първото шествие на 17 март, в което участваха повече от 3000 души, този път то не беше мълчаливо. Със скандирания „Елате с нас – бъдеще за вас“ протестиращите изминаха пътя от Икономическия университет до площад „Независимост“ във Варна.
Студенти посадиха дърво пред сградата на Окръжния съд в морската столица. Дървото е символ, че животът продължава и трябва да напомня на магистратите за трагедията на Радостина, обясниха организаторите на шествието. Единственият заподозрян за жестокото убийство на Радостина е Георги Цветанов, син на лидера на СДС в града.

В шествието отново се включиха родителите на убития 18-годишен Светлан Стоянов от село Тръстиково, които настояват за доживотен затвор за убиеца на сина си. Те са получили призовка за делото, което ще бъде по съкратеното съдебно следствие. Процесът е насрочен за 29 април./БЛИЦ