Намерено е 1-годишното момиченце, чиито баща по-рано обяви, че го издирва. Стефко Георгиев заяви, че малката Силвия най-вероятно е с майка си - 23-годишна жена от ромски произход.
Стефко се опасявал, че майката Стефка ще продаде бебето си зад граница, както е направила сестра й. Преди 3 години Стефка е била отвлечена от двама сутеньори от ромски произход. Те я принудили да проституира в Холандия, но след 10 месеца жената успяла да избяга и се завърнала у нас.

Днес след предприети бързи оперативно – издривателни мероприятия от служители на група "Издирване" при сектор "Криминална полиция" към Областна дирекция на МВР Бургас и инспекторът по превенция – Цветелина Рандева, в късния следобяд в кметството на с. Дебелт бе осъществена среща с майката на Силвия – Стефка Йорданова и самото дете.

Според думите на 23-годишната Стефка, Стефко системно е упражнявал физически и психически тормоз върху нея, което я подтикнало към напускане на общото им жилище. В присъствието на Началник отдел "Социална закрила"- Средец бе проведен разговор с Стефка Йорданова и майка й, от който е видно че тя няма намерение да се върне при бащата на детето си, както и да влиза в словестни двубои с него по отношение на правата върху едногодишната Силвия.

Стефка желае съдбата на детето да се реши по възможно най-подходящия за момиченцето начин, като то не става свидетел на семейно-битови драми. Съгласна е да се започне съдебно дело за определяне на родителските права върху Силвия, но до момента на официалното призоваване смята да остави в тайна от Стефко Георгиев местонахождението си заедно с детето. 23-годишната жена декларира добрите материално-битови условия, при които се отглежда малката Силвия, като обяви съгласието при желание от страна на социалните служби или полицейските органи винаги да се отзовава или да ги допуска до детето.
След вземане на сведение от Стефка Йорданова, същата заедно с майка си напусна сградата на кметството. /БЛИЦ