Около 4 часа тази сутрин в района на Казичене от полицейски патрул е била намерена Камелия Бончева. Съпругата на Ангел Бончев е в добро здраве. Тя бе отвлечена на 10 юли при предаването на искания от похитителите на съпруга й откуп. Вчера 157 000 евро, събрани от приятелите на съпруга й бяха дарени на фондация “Утре за всеки”.
Повече подробности засега от МВР не се съобщават. По непотвърдена информация в неделя Бончев е получил обаждане, че ще бъде върната съпругата му, но това не е станало. Второто обаждане е последвало с информация, че съпругата му ще бъде върната, но трябва да направи дарение по телевизията. Една от версиите, върху които работят службите по случая "Бончеви", е тази за бизнес интереси. Дали фондация "Утре за всеки", която получи дарението, ще бъде принудена да предостави откупа на похитителите все още не е ясно, дали нейни представители ще бъдат разпитвани също все още не е ясно. Нина Хаджийска председател на фондация “Утре за всеки” заяви пред бТВ: "Не знам защо точно ние. Предполагам, че се е обърнал към нас, защото е видял наистина колко струва човешкият живот докато е бил похитен, какво трябва да прави и какво не . за съжаление човек оценява стойността на живота, когато е в труден момент. Нямаме връзка, не ги познаваме, бТВ е нашата връзка с Ангел Бончев. Не се притесняваме от нищо, нашата фондация е напълно прозрачна, дарение получаваме само по банков път", каза още Хаджийска в отговор на въпрос дали не се опасява, че ще бъдат принудени да предоставят дарението на похитителите. Тя допълни, че доброто ще надделее и фондацията е прозрачна и отворена.
БЛИЦ припомня, че Ангел Бончев беше отвлечен пред своя дом около 1 часа през нощта на 21 срещу 22 май тази година в столичния квартал “Дървеница”. След полунощ на 10 юли патрул на полицията го откри в столичния квартал Княжево, без документи за самоличност и в безпомощно състояние. По-късно стана ясно, че при предаването на откупа и освобождаването на Бончев е била отвлечена съпругата му Камелия. По непотвърдена информация това е станало, след като похитителите забелязали, че тя е следена от полицията. Снощи в телевизионно обръщение Ангел Бончев съобщи, че от приятели е събрал 157-те хил. евро за откупа на съпругата си. Той подчерта, че с този жест той иска да направи добро, което се надява да му се върне. Бончев намекна, че след освобождаването му някои са му обърнали гръб, като той е бил отстранен като президент на "Литекс" от Гриша Ганчев. "Много хора, на които разчитах, се отдръпнаха от мен. Гриша Ганчев, собственик на "Литекс комерс" ме отстрани от фирмата, заяви снощи Бончев. /БЛИЦ