Четиринадесет ревизии на имуществото на богати плевенчани заради съмнения за незаконно забогатяване започва Териториалната дирекция към Националната агенция по приходите /НАП/, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ. От регионалната дирекция, уточняват, че обект на проверка ще бъдат физически лица, които са закупили луксозни имоти в България и лъскави автомобили.
Резултатите от проверките на 14-те богаташи от района ще бъдат ясни чак в края на годината. Вече е готов  списъкът с имената на хората с големи финансови възможности. Целта е да се установят източниците на тези доходи. Който не може да докаже откъде са парите и имотите му, не ги е декларирал или се появят съмнения за укрити доходи, задължително отива на данъчна ревизия.
При работата служителите от НАП-Плевен ще търсят информация и от КАТ-Плевен за закупени, внесени и регистрирани нови коли, най-вече с марките "Мерцедес", "Ауди", BMW, VW и "Тойота".
От община Плевен и другите общини ще се изисква информация за издадените разрешителни за строеж, декларирани придобити обекти или обособени части от тях за календарните 2006/2007 г. Ще се проверяват и нотариални актове за ограничени вещни права с данъчна оценка над 30 000 лв. /БЛИЦ