Напрежението на протеста леко ескалира. БЛИЦ припомня, че по-рано днес демонстрантите се събраха по традиция в триъгълника на властта

Малко след това те замериха сградата на Министерския съвет (МС) с топчета зелена боя. Това се случи по времето, в което премиерът Бойко Борисов и министрите заседаваха онлайн. БЛИЦ припомня, че от решенията стана ясно, че извънредното положение у нас ще бъде удължено до 31 август. Редом с това МС реши да разпредели милиони левове заради коронакризата.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес протестиращите блокираха Орлов мост. Част от шествието, което преди това мина по улица "Георги С. Раковски", а след това по булевард "Васил Левски", се насочи към триъгълника на властта.

Там обаче мъж с джип се опитал да мине през затворените ключови булеварда.

Протестиращи се събраха около колата му и го блокираха точно на кръстовището на Софийския университет (СУ).

Гражданите поискаха да направят граждански арест на шофьора на джипа, но полицаите се опитват да неутрализират страстите.

Униформените обясниха на демонстрантите, че булевардите и улиците са затворени за тяхна безопасност.

Сред протестиращите се разнесе слух, че мъжът с джипа, които се опитал да пробие блокадата, преди това блъснал леко един от протестиращите. Полицаите му направили тест за алкохол, който се оказал отрицателен. Сега демонстрантите настояват и за тест за наркотици."Направо ми е смешно. До онзи ден и аз протестирах тук. Като минах от тук нямаше ограничения, а те направо ме нападнаха. Това са платени хора. Започнаха да ме обиждат и да блъскат по колата ми", заяви пък шофьорът, който каза, че се казва Халед Мохи и не е блъснал никой.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!