Енергийният министър Румен Радев отиде при протестиращите енергетици и миньори на магистрала "Тракия". 

По-рано той се срещна с представители на „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ „Марица изток 2“.

Недоволството на енергетици и миньори продължава над денонощие.

„Хора, за да направим каквото и да е, трябва да говорим. И това трябва да става на среща. Това трябва да става на среща не с политици, а с хора, които разбират и знаят за какво говорят. Със сигурност мога да твърдя, че загрижеността за работните места, за комплекса ни е споделена и на всеки от нас. Не сме на различни страни за това”, уточни Радев.

Според министъра със сигурност ще има опити да се противопоставят едни хора на други. „Срещу вас да противопоставят едва ли не останалата част от България с реплики от типа „Какви са тези да блокират пътища” и така нататък. Това е грешка”, допълни той.

"Ако искаме да имаме успех в това, което правим, трябва да имаме подкрепата на всички, а не само нашата вътрешна. Ние говорихме часове с вашите стопански ръководители", заяви Радев.

"Честно да ви кажа вие сте сред хората, заради които единствено си струва да положи човек усилие да е министър на толкова проблемно министерство", заяви той.

"Години наред се лъже. Правим се, че преход няма", каза им Радев.

Протестиращи от другата страна на мантинелата призоваха за оставка.

Министърът обяви кои са трите най-важни активи - "Номер едно сте вие", обърна се той към протестиращите. По думите му предстоят още много трудни и тежки неща.

"Третият актив е тази свързаност, която имаме - електросвързаност, газова свързаност, транспортна свързаност", заяви Радев.

  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук