Автомобили на пернишкия бизнесмен Стойнe Николов са предложени на търг заради непогасени кредити. На тезгяха са извадени товарен автомобил „Ивеко“, чиято първоначална тръжна цена е 10 275 лв., бус „Ситроен Джъмпер“ - 9000 лв., и бус „Ивеко Дейли“ - 11 625 лв. Общата стойност на движимото имущество е 30 900 лв.

Това е поредният търг за продажба собственост на Николов. Негови помещения на улица „Търговска“ срещу Съдебната палата в Перник бяха обявени за публична продан за 399 375 лв. Продажбата се извършва заради неизплащана ипотека на имота към друга банка. Търговете на автомобилите са насрочени до 2 февруари, пише struma.bg.

Стойне Николов е сред най-известните бизнесмени в Пернишко от първите години на прехода, започнал е с бизнес с вторични суровини. Негова собственост беше сграда на улица „Търговска“, където се помещаваше един от местните вестници, в който той имаше дял. Николов е бил представител на немски концерн за производство на глинени тухли, а преди години издаде албум с песни в дует с народната певица Славка Николова, който се казва "Вечност да ти бидам". Пеенето било негова детска мечта, твърдеше бизнесменът.