Навръх големия християнски празник Антоновден премиерът Бойко Борисов разгледа един от храмовете, изградени с помощ от правителството в Стряма, област Раковски. 

Заедно с него са социалният министър Деница Сачева и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.Предстои изографисването на храма, поясни свещеникът на православната църква.

Борисов определи катедралата като прекрасна и запали свещичка за здраве.

В двора пък е старата църква, като премиерът даде да се разбере, че ще помогнат с нейното реновиране, в зависимост от какво има нужда сградата.

В района, където живее една от най-големите католически общности в България, премиерът коментира и факта, че парламентарните изборите съвпадат именно с католическия Великден и строгия пост за православните християни. "Какво да направим. Така стана", добави той.

"В политиката инатът на никого не е дал добро. Надяваме се, че ще отидете да гласувате", каза Борисов. 

Той каза още, че католическата общност у нас е една от най-съвестните. И добави, че ще посети и католическата катедрала в града.

Борисов изпадна в спомени, когато през комунизма са ходели тайно до храма. "А сега като отидат и се кръстят в църквата", каза премиерът по адрес на комунистите.


 

След това Борисов посети и индустриалната зона край Раковски, където инвеститорите са англичани. На шега Борисов заяви, че и английският премиер Борис Джонсън му е казвал на времето, че като се пенсионира ще дойде да живее в България. Изтъкна, че мерките у нас били по-либерални, отколкото в UK.

Той поясни, че имаме добро управление на кризата. И даде пример с икономическата криза от Гърция, след това мигрантската. И заводите работят, каза той и допълни, че над 1,4 млрд. лева са дали за бизнеса.

„Либерални мерки, няма вечерен час. Още от гръцката криза през 2009 година – най-голямата финансова криза. После миграционната криза. В България – нула миграция. Сега пандемията – 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Милиард и 300 милиона близо сме дали от двете министерства: социалното и икономическото, за подкрепа на бизнеса. Само дотук е към 7 млн. лв. за тази зона“, допълни той.

Министър Сачева пък съобщи, че 24 компании от индустриалната зона са ползвали мерките за подкрепа за бизнеса за 7 млн. лева.

Борисов изтъкна, че ще имат и пречиствателна станция.

От зоната обясниха, че ще правят и соларен парк.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!