Все още не е ясно кой адвокат ще брани подсъдимия Красимир Горсов, който се явява утре пред Софийския районен съд по обвинение, че е профукал в казина голяма част от парите, събрани за лечението на дъщеря му Мануела. Тя изпадна в кома след катастрофата, предизвикана с Максим Стависки.
Пред Агенция БЛИЦ досегашният адвокат на Горсов Христо Христов заяви, че все още подсъдимият не му е поверил до този момент защитата си. "Все пак не изключвам възможността и утре да ми се обади и да ме ангажира, все пак делото е следобяд", каза адвокат Христов, който с усмивка заяви, че е друг въпросът дали той ще приеме.
На предишното заседание съдът не даде ход на делото, тъй като подсъдимият, който бе нередовно призован, не се яви в залата. На Красимир Горсов са изпратени призовки на адреса в София, където той е живеел под наем, както и на адреса му във Велико Търново. Тогава прокурорът по делото нападна Горсов, че си е купил Мерцедес на лизинг с част от парите за лечението. 

Делото е утре от 14,00 часа в Софийския районен съд. Красимир Горсов е обвинен, че е действал против законните интереси на дъщеря си. Момичето изпадна в кома през лятото на 2007 година след катастрофата, причинена от Максим Стависки. Тогава за лечението на Мануела бяха събрани 270 000 лева. Но телевизионно разследване показа как бащата харчи тези пари за хазарт. Според обвинението са изчезнали 132 000 лева, като гражданските искове ще бъдат на същата стойност. По време на разследването Горсов сам си призна, че е играл хазарт с парите и е губил. Крупиета, които са били разпитвани в досъдебното производство, също потвърждават това. Ако бъде признат за виновен, Красимир Горсов може да лежи в затвора до 5 години.
Милан Николов, БЛИЦ