По време на провелата се среща между ръководителите на местната администрация в община- Несебър и представители на посолствата на Великобритания, Дания, Норвегия и Швеция в България, кметът на най-богатата община Николай Димитров определи изминалия летен туристически сезон като изключително успешен, съобщи кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас.
Според него през това лято броят на регистрираните престъпления в община Несебър и в курортния комплекс Слънчев бряг е намалял с над 20 процента. Той допълни, че най-големият плюс през изминалия сезон е фактът, че са били въведени сериозни правила, които гражданите и гостите на общината са спазвали стриктно заради силната организация.
Най-много туристи от Германия, Великобритания , Русия и скандинавските страни са посетили община Несебър през изминалия летен сезон. Регистриран е и рязък скок в посещенията на румънски граждани, допълни Лазар Ябаджиев- зам.-кмет по търговия и туризъм в община Несебър. Отчетен е отлив на туристи от Македония, Беларус и всички държави с визов режим. Въпреки отчетения прогрес представителите на местната власт очертаха и насоките, в които има нужда от подобрение.
„Трябва да инвестираме в нови паркинги и да приведем в ход новата наредба уреждаща алейната търговия в града”, заяви кмета Николай Димитров. Община Несебър трябва да засили и ефективността си при подготовката и спечелването на европейски проекти, от където да дойдат финансови средства за подобрения в инфраструктурата, заяви още Николой Димитров. /Марина Шиварова, БЛИЦ