Ненавършил 17 години тинейджър от Тополовград се опитал да се саморазправи с патрулна двойка полицаи, които му направили дребна забележка. Момчето се казва Данаил Жеков и е бивш възпитаник на училище “Петър Берон” в града, изключен преди време заради хулагински прояви, казаха от полицията.
Въпреки че имал полицейска забрана да доближава до училището, Данаил влязал в двора му и налетял да бие с юмруци няколко ученика. Директорката на учебното заведение подала сигнал в полицията, че тинейджърът тормози и бие децата и моли да му бъде забранено да влиза в двора на учебното заведение.
Вчера полицаите, които обхождали града, отново намерили Данаил в двора на училището, въпреки полицейската забрана да не доближава на повече от 100 метра до сградата.
Патрулиращите полицаи го предупредили веднага да напусне училищния двор, а вместо това той нападнал с юмруци единия от хората с пагони, а след това търтил да бяга.
Полицаите успели да го хванат и да го задържат с белезници в полицейското управление. Данаил е разпитан в присъствието на майка му и на представител на детската педагогическа стая, след което е образувано досъдебно производство за хулагнстно и опит за побой над полицейски служител. /Тодорка Николова, БЛИЦ