Николай Арабаджиев, който е подсъдим за убийството на своя съученик Атанас Атанасов призна изцяло вината си и прие съкратеното следствие. Така съдът ще се произнесе в 11,00 часа с присъда за жестокото убийство, станало в столичния квартал "Гевгелийски".
На днешното съдебно заседание адвокатите на подсъдимия поискаха закрито заседание предвид факта, че можело да се засегнат интимни тайни от живота на подсъдимия. Това обаче не се прие от Темида, която прецени че по процеса няма интимни моменти. Съдът прие исковете на родителите на загиналия, които са изявили претенции от по 500 000 лева. Веднага след това подсъдимият Николай Арабаджиев заяви: "Признавам изцяло фактите по това дело и прие съкратената процедура. Съдът се оттегли и ще обяви решението си в 11,00 часа.
Николай Арабаджиев е обвинен за жестокото убийство на своя съученик Атанас Атанасов, което бе извършено на 20 май 2008 година. Тялото на жертвата бе разчленено и изхвърлено в няколко чувала. По-късно Арабаджиев си признал за престъплението и завел ченгетата на Витоша, където изровил главата, ръцете и гръдния кош на жертвата. Убийството е извършено по време на абитуриентските балове, като криминалисти твърдят, че самото разчленяване на тялото е траело 4-5 часа. Самият килър имал инструменти за аутопсия, защото от малък искал да стане хирург.
Милан Николов, БЛИЦ