С мастербокс контрабандни цигари си е тръгнал от Свиленград министърът на държавната администрация и реформите Николай Василев от Свиленград, пише “Хасковска Марица”. Навръх националния празник той бе в региона за официалното откриване на 42 метровите пилони с българското и европейското знаме.
 Веднага след официалната част министър Василев, лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски и други ВИП гости се запътиха към свиленградския ресторант “Романтика”, където по програма бе предвиден обяд. Точно тогава е станала и доставката на контрабандната стока, разясниха запознати.
Според очевидци мъж на около 30 години, за когото се подозира, че е шофьор на министъра, е докарал безбандеролните папироси в хотелския комплекс, собственост на местния бизнесмен Павлин Паришев. С кашон цигари в ръка той попитал за място, където е отседнал Николай Василев, и се запътил към ресторанта. Не се знае дали самият шофьор е бил до турския пункт ГКПП Капъкуле, където има фрийшоп, или по-скоро цигарите са доставени от местни контрабандисти. От министерството на държавната администрация и реформите са направили проверка по случая ,изнесен от изданието, и са установили, че нито едни от техните служители не е пътувал във въпросния ден в посока Капъкуле. От пресцентъра на Николай Василев отричат тази информация да е вярна.
Свидетели на случката в свиленградския хотел обаче твърдят друго. В лоби бара на “Романтика” точно по това време е имало доста хора, които учудено зяпали мистериозния мъж, запътил се с контрабандните цигари към министър Василев. Те дълго време недоумявали как и по какъв начин са доставени безбандеролните продукти, при положение че законно по границата може да се пренесе само един стек.

Друга версия за контрабандните цигари на министър Василев пък е свързана със свиленградски бизнесмени. Според запознати е напълно възможно някой от тамошните предприемачи да е решил да изненада министъра с безбандеролните тютюневи изделия поднесени му на крака точно по време на обяда./БЛИЦ