Банкови дългове извадиха на публична продан за пореден път половината от един от най-красивите хотели в Странджа - “Свети Никола“. Той се намира на входа на Малко Търново и разполага с 14 двойни стаи и механа, а цялостният му архитектурен вид с автентична каменна зидария определено впечатлява.
Застроената площ е 349 кв.м., а дворното място – 749 кв.м., съобщава "Флагман".

Началната цена, от която ще започне търга за 50-те процента от хотела, е 348 502 лв., а процедурата се изпълнява отново по искане на „Уникредит Булбанк“ заради дългове на две фирми - „Форт сайт“ ЕООД и „Марбела трейд“ ЕООД. Първата от компаниите е на бургаския бизнесмен Петър Янков, а втората - на Тодорка Желева.

Хотелският комплекс се изгради през 2007 година и тогава беше без аналог в цяла Странджа, но в последните години туризмът в Малко Търново значително се разви и се инвестира в много къщи за гости. В близост отвориха врати и други конкурентни комплекси, които очевидно сринаха финансовите показатели на „Свети Никола“.

Продължителността на търга ще е 1 месец – от утре до 12 януари 2017 г. Предложенията се подават в Районен съд-Малко Търново.