Блоковете на Люлин, които в момента са с ниско налягане на водата до няколко часа няма да имат проблеми с водоснабдяването. За Люлин 1 и 2 вече се подава вода по алтернативни водопроводи. Пълненето на мрежата обаче ще отнеме известно време и в рамките на не повече от три часа навсякъде ще има достатъчно налягане на водата.
Тази сутрин около 3:00 часа сутринта свличане на земни маси на изкоп за жилищна сграда предизвика авария на довеждащ водопровод, който захранва с вода ж.к. Люлин. Наложи се водата към Люлин 1 и Люлин 2 да бъде спряна за няколко часа, но малко след 5:00 часа вода се подаваше по алтернативен път и в 9:00 часа почти всички блокове вече имаха вода с ниско налягане. Докато екипите на „Софийска вода” работеха на мястото на аварията, ниските етажи на блоковете в Люлин 2 имаха вода, а в Люлин 1 тя стигаше до 6-7 етаж. Около 15:00 часа авариралият водопровод беше временно изключен от водоснабдителната система и започна да се подава вода чрез други алтернативни водопроводи, които обичайно не се използват за Люлин, съобщиха от Софийска вода.
Докато навсякъде се нормализира водоподаването, на разположение на клиентите ще останат осигурените от „Софийска вода” водоноски пред 26-та поликлиника и на паркинга на магазин „Фантастико”. /БЛИЦ