Ще осъществява контакти между преподаватели и студенти
Нов кариерен център отвори врати във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на СУ „Св. Климент Охридски”, съуобщава TechNews.bg. Инициативата е подкрепена от Globul, който е инвестирал 20 000 лева в обновяване и оборудване, и Фондация на бизнеса за образованието.

Центърът ще осъществява контакти между работодатели и студенти от университета. Учащите ще получават информация за свободни позиции за работа, стажантски програми и обучения. Новооткритият център е 37-ми в страната, за чието създаване и обновяване съдействат мобилният оператор и Фондация на бизнеса за образованието. Всички кариерни центрове разполагат с „гореща линия”, чрез която студенти и работодатели могат да обменят информация.

„Изборът на ФМИ не е случаен – близо 50 експерти на Globul са получили образованието си в този факултет на Софийския университет и над 25% от служителите с дирекция „Информационни технологии” на компанията са негови възпитаници. Ще продължаваме да разчитаме на факултета в избора на нови служители на Globul”, каза Тодоров, директор ИТ в компанията. Кариерният във ФМИ е пример за успешно сътрудничество между големия бизнес и висшите учебни заведения, посочи Соня Славчева, директор „Човешки ресурси и администрация” в мобилния оператор. /БЛИЦ