Нов митничар от Калотина е заловен със стотици кутии цигари контрабанда в Сърбия. Информацията бе потвърдена и от Агенция “Митници”, пише в утрешния си брой в. “24 часа”.
Случаят, който не е огласен публично, става на 9 септември т.г. Тогава на връщане от смяна на жп гара Димитровград митничарят Асен Нешев е арестуван на сръбския ГКПП Градина. В колата му са намерени 350 стека цигари “Воуг” и газов пистолет.
На 10.09. 2008 г. на служителя Нешев бе разрешено да напусне Република Сърбия. Към момента инспекторатът извършва проверка за пълното изясняване на фактите за образуване на дисциплинарно производство, съобщават от пресцентъра на Агенция “Митници”. Нешев обаче не е задържан от граничните власти в западната ни съседка, а от сръбските спецслужби. Причината е, че нашият митничар е купил цигарите от сръбски контрабандист, който оба че е бил следен от съседските служби. От същия сърбин цигари са купували и митничарите Стефан Стайков-Заека и Васил Котев, които бяха заловени от сръбските гранични власти да пренасят в колата си 550 стека цигари “Карелия” в края на февруари т.г. Двамата и сега арестуваният Нешев са част от контрабанден канал за цигари от Сърбия за България, който функционира от години. /БЛИЦ