Петима полицаи са простреляни в Южна Каролина, един е загинал, пише британският вестник The Guardian. Властите съобщават, че пет служители на полицията в Южна Каролина са били простреляни по време на стрелба с огнестрелно оръжие в окръг Флорънс в източния щат.

Според окръжния съдебен лекар един офицер е бил убит, съобщиха местните медии. За сега няма информация за състоянието на другите четирима офицери. Властите съобщиха, че служители от две местни полицейски управления, трима заместник-шерифи от офиса на шерифа на окръг Флорънс и двама офицери от града са участвали в стрелбата.

Властите във Флорънс заявиха в публикация в социалната мрежа „Фейсбук“, че заподозреният е бил задържан в квартал Винтидж Плейс. "Стрелбата е приключила и заподозреният е в ареста. Призоваваме Ви да избягвате Винтидж Плейс, тъй там като все още тече разследване на престъплението ", заявиха властите. Повече подробности не се съобщават за сега.

Това е вторият, голям и кървав инцидент в САЩ само в рамките на няколко часа. По рано днес стана ясно, че поне 5 човека са ранени, след като неизвестен извършител откри стрелба пред магазин във Филаделфия, съобщи BBC.