На входа към София на АМ "Тракия" започнаха да се събират ТИР-ове.

Преди седмица те се опитаха да стигнат до центъра на столицата, но не успяха. Тогава недоволните превозвачи обвиниха управляващите в репресия.

"Отново имаме разрешение за протест в центъра. Но сега научавам от колегите, че още от Самоков не позволяват на камионите да излязат, за да стигнат до София. Помолихме министър-председателя да се преустановят тези репресивни мерки и да бъдем да оставени да протестираме мирно. Какво ще се случи, предстои да разберем", каза председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова за България Он Ер. 

По думите ѝ техен морален дълг е да излязат на протест.

"Ние не може да преустановим тези протести при условие, че не сме постигнали необходимите мерки. Не сме постигнали антикризисните мерки, които да бъдат полезни както за нас, така и за хората, които ползват нашите услуги. Това беше обяснено и на премиера. Показателно е, че и столичният градски транспорт също е включен в протеста", допълни Милтенова.

По думите ѝ това е ясен знак, че не става въпрос за частни интереси.

"Става въпрос за един обществен интерес, който трябва да защитим. Ние чухме, че тези протести са подклаждани и от Путин. За пореден път казваме, че нямаме политически искания", коментира председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи.