Скалъпи ли санитарката Йорданка Желязкова историята, че е прокудена от цяло село, защото работи в Ковид-19 отделението на бургаска болница, за да постигне лична облага? Този въпрос задава Флагман.бг и търси отговор.


Изданието е достигнало до доста смущаващи факти от личния живот на Йорданка и обкръжението ѝ, които по друг повод не бихме извадили на бял свят.

Жената, която цяла България видя по телевизията и която със сълзи на очи и треперещ глас изкара своите съселяни истински изроди, по-нисши от животните, истински чудовища, прокудили я от собствения й дом, действително е отрудена и работи като дългогодишен санитар в едно от хирургичните отделения на бургаската болница.

Там е и спала в нощта, която твърди, че прекарала под Моста на плажа в Бургас, а преди това (защото съселяните й не я пуснали в дома й) вървяла пеша 20 км от Равнец до Бургас и настинала от студа.  

Само, че нека Йорданка знае, че цялата Морска градина, включително и Моста, са опасани с видеокамери, които се наблюдават денонощно. И ако не е спала там, както ние установихме, лъжата става опашата, пише изданието.

Жената, която цяла България видя по телевизията и която със сълзи на очи и треперещ глас изкара своите съселяни истински изроди, по-нисши от животните, истински чудовища, прокудили я от собствения й дом, действително е отрудена и работи като дългогодишен санитар

Само преди броени дни Йорданка, която е санитарка с 15 години стаж, е командирована в Ковид-19 отделението, където е имала едва няколко дежурства.

Жител на Равнец, пожелал да запази анонимност, за да не си навлече нечий гняв, се свърза с редакцията ни и разказа цялата история на Йорданка и нейната многолюдна рода. Той твърди, че санитарката от години работела в болницата, а местните дори не знаели, че е командирована в друго отделение, но накрая излезли най-големите изроди, които не я допускали в дома й.

Медалът обаче винаги има две страни и сега ще се опитаме да покажем на аудиторията и другата.

Йорданка Желязкова и нейното семейство – бившият й съпруг, синът, дъщеря й, снаха й и внуците й имали са апартамент в бургаския ж. к. „Меден рудник“, продали го за 10 хиляди евро, тъй като бил в окаяно състояние след мистериозен пожар и веднага разпределили парите помежду си.

Никой не знае за какво са ги дали, но със сигурност не е за по-просторен дом за многолюдната фамилия. След сделката с имота те се върнали в наследствена къща в село Равнец от родителите на Йорданка.

Там обаче живели само година и отново  се решили на продажба – на къщата и на всички земеделски земи, които имала санитарката.

През това време Йорданка и съпругът й се развеждат и местните вече не са го виждали. Синът пък заминал за Германия, за да припечели за нов дом за семейството.

Какъв е изводът според местните ли – най-вероятно само един човек в Равнец не е искал Йорданка в дома й и това е собствената й дъщеря Пенка (на снимката)

„Замениха си къщата с много по-малка с едни роми в селото, а ромите им доплатиха някаква сума. Продадоха си нивите и сега търсят къде да живеят. Изядоха и изпиха парите и на това всички сме свидетели.

А къщата, която замениха с ромите, през април или май тази година и нея я продадоха. Взеха парите и в един момент се оказа, че този, който я купи от тях, я е препродал. Купувачът ги остави в имота до края на зимата от съжаление, защото имат малки деца“, каза пред жител на Равнец, който познава семейството. 

И така Йорданка, която нямаше и седмица дежурства в Ковид-19 отделението, още днес се нанесе в общинско жилище – нов дом, за какъвто нуждаещи се чакат с години и изпълняват огормен списък с условия от администрацията.

„Йорданка ни дължи извинение, сред хората в Равнец има заразени и карантинирани, да не сме ги прокудили случайно? Жителите на Равнец бяхме изкарани пред цяла България чудовища, които не искат покрай себе си клетата жена.

Сега хората говорят как, ако някой от Равнец се разболее, нямало да му обърнат внимание в болницата, защото е изрод, нечовек.

Елате и потърсете истината, Йорданка и семейството й отдавна живеят ден за ден, изяждат и изпиват всичко, което имат. В една стая живеят по 10 души, всичко е в натурии, мръсно. Децата им ходят като Мауглита – некъпани, несресани, миришат.

Сега едното е с доказана респираторна инфекция – как да го допуснат в училището. Поредната лъжа на Йорданка“, каза още местният жител, пожелал анонимност.

И тази вечер Йорданка плаче от телевизионните екрани – внучките й ще изключат от училище, другите – от детска градина. Лъжа.

Началникът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева каза, че при едното от момиченцата са установени грипоподобни симптоми – силна кашлица, температура, и е изпратено да се лекува у дома заедно с братовчедка си.

„Разговарях със заместник-директорката и тя каза, че децата са върнати – едното е с респираторно заболяване и са й казали, че трябва да си стоят вкъщи двете момичета, които са братовчедки“, каза кметът на Равнец Костадин Георгиев.

Той е категоричен, че настроения в селото срещу Йорданка няма. „Омаскариха селото ни, изкараха ни изроди. Един човек не е дошъл при мен, за да се оплаче, че Йорданка – санитарка от Ковид-19 отделение живее в Равнец.

Това са пълни глупости. Търсете винаги истината, защото тя не е такава, каквато я представиха в репортажа от вчера. Няма напрежение, жената не е гонена от никого и не ѝ е забранявано да се прибира в дома си“, каза с огорчение кметът.

Какъв е изводът според местните ли – най-вероятно само един човек в Равнец не е искал Йорданка в дома й и това е собствената й дъщеря Пенка.  

Ситуацията с „прокудената санитарка“ обаче трогна бургаския кмет, който нареди и тя веднага получи общинско жилище.

Кой е прав и кой е крив, не можем да кажем, но е факт – няма нито един жител на Равнец, настроен срещу санитарката Йорданка, а тя постигна целта си – чисто нов дом, в който многолюдната й челяд вече се настанява.

НОВИЯТ ДОМ НА ЙОРДАНКА, А РЕАЛНОСТТА Й ДО ВЧЕРА СЕ ВИЖДА НА СНИМКАТА ГОРЕ: