Административен съд София – град днес остави без уважение искането на собствениците на скандалната дискотека "Амнезия" - „Ексълънт” ООД, за спиране изпълнението на заповед на заместник-началника на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) от 29.12.2008 г. Със заповедта e забранено ползването на нощния клуб в Студентския град, пред който беше зверски пребит до смърт студентът Стоян Балтов.
„Ексълънт” ООД, което стопанисва обекта, твърди, че от затварянето му за дружеството може да настъпят материални вреди. Според съда подобни вреди подлежат на обезщетяване и поради това не са основание за спиране на предварителното изпълнение на този вид заповеди, с които се налагат временни мерки.

Определението може да бъде обжалвано пред ВАС.
След трагичния инцидент със Стоян Балтов беше установено, че вместо разполагане на няколко преместваеми павилиони, за които е издадено разрешение, е извършен строеж, който е незаконен. Одобрението за изграждане на масивна сграда, вместо павилиони, е одобрено от главния архитект на район "Студентски" Теодор Коларски, който впоследствие беше уволнен.
Оказа се също така, че собствениците на дискотеката плащали символичен наем от 200 лева на общината. /БЛИЦ