Държавата се ангажира да започне още днес интензивна работа по обезпечаване на работническите заплати в „Кремиковци”, съобщиха синдикалните лидери в комбината след среща със заместник-министъра на икономиката Нина Радева. Третият ден от протеста на кремиковските металурзи завърши с обещание, че до края на другата седмица ще им бъдат изплатени заплатите за август и септември.
Очаква се и влизането на нов инвеститор в комбината в лицето на украинската компания "Смарт груп", съобщи още на протестиращите  Васил Яначков от КНСБ след срещата си с Нина Радева. По думите му от фирмата са заявили желание да вземат "Кремиковци" в целостта му  му като технологично построена схема за производство на стомана.
Министерството на икономиката се ангажира с това до 10 ноември да бъде уредено влизането на новия инвеститор, така че „Кремиковци” да бъде запазен, допълни Людмил Павлов от КТ „Подкрепа”. 
Трети ден продължава протестът на работниците от "Кремиковци". Металурзите се събраха в 8 часа пред Министерството на икономиката и енергетиката. Работниците обявиха готовност за национален протест, ако не им бъдат изплатени заплатите за август и септември в срок до 10 ноември. /БЛИЦ