Нов обир помрачи поредния конкурс за красота в морската столица. Крадци ошушкаха гримьорната на българо-нигерийския дует Теди и Тени по време на конкурса "Мистър Варна". Шоуто, което зад кулисите прерасна в криминална драма, се разигра в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" в събота вечер.
Минути преди да излезе на сцената, варненката Теди установила, че е изчезнал лаптопът й за 2000 лева. Дуетната й половинка Тени пък се простил с 50 лева. Двамата останали и без мобилни телефони. Крадците задигнали GSM и на 15-годишната участничка в конкурса за Евровизия Тереза Коларова. След като разбрала за обира, Теди се разплакала неудържимо. Организаторите хвърлили доста усилия, за да я накарат да излезе на сцената и да изпълни песен на Тина Търнър. Наложило се с телефонно обаждане от Ню Йорк продуцентът на шоуто Кирил Вълчев-Скалата да успокоява духовете зад кулисите. Никой от зрителите в препълнената зала обаче не разбрал за инцидента.
Старозагорецът Филип Неделчев спечели титлата "Мистър Варна 2008". Победителят е студент по икономика и баскетболист. Негов подгласник стана нигериецът Емануел Икпеме, който е бъдещ доктор, а сега студент по медицина в Плевен. На трето място се класира македонецът Деян Новаковски от Скопие.
Кражби белязаха още два варненски конкурса тази година. Фотоапарати изчезнаха от сцената на "Мис България Интернешънъл" през март. Най-големият апашки удар обаче беше по време на надпреварата "Мис Варна 2008". Тогава победителката Ирена Иванова се прости с колие, изработено от 28-каратово бяло злато и 45 диаманта. /БЛИЦ