Главният прокурор Иван Гешев остави журналистите напразно да го чакат пред сградата на Софийската градска прокуратура, където обвинител №1 бе привикан на разпит днес. Гешев обаче е в отпуск и не се появи в 10 часа, както трябваше.

В това време главният прокурор Иван Гешев, заместник главните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова и говорителят на главния прокурор Сийка Милева се срещнаха в Съдебната палата в град София с близки и роднини на жертви на тежки пътнотранспортни произшествия.

Срещата бе по инициатива на гражданите. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Главният прокурор изрази съпричастност към скръбта на роднините и подкрепи очакванията им за спешни и адекватни законодателни реформи във връзка с престъпления по транспорта, предизвикани от пияни и дрогирани шофьори.

Заместник главният прокурор Красимира Филипова припомни, че проблемът с наказанията при пътнотранспортни произшествия с пияни и дрогирани водачи е бил идентифициран от ПРБ още през 2020 г.

Прокуратурата внесе в Народното събрание експертни предложения за законодателни промени, които досега не са обсъдени от народните представители.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук