Няма кражба на крупна сума пари при нападението над охранителите на инкасо автомобил, станал  района на една от банките в Благоевград, на ул Антим. съобщава Struma.com, позовавайки се на свои източници.

Около 6.25 охранителите били в помещение под банката, откъдето изнасяли парите, за да ги натоварят в микробуса. Внезапно се приближават трима мъже, а след тях и автомобил, който се движи на заден ход. Мъжете влизат при охранителите, единият с насочен към тях пистолет, след което нападателите грабват няколко торби с пари и тръгват да бягат.

След тях тръгва и единият от охранителите, сборичква се с един от нападателите и обирджията произвежда изстрел. Охранителят пада на земята. Колегите му преследват нападателите, но те бързо се качват в автомобила и тръгват с мръсна газ, изоставяйки единия от съучастниците, който носи торбите.

Уплашен той изпуска торбите с парите и тича по автомобила. Уточнява се дали 1 от торбите е останала в някои от съучастниците му, но на земята след грабежа останали 4 торби. 

Охранителите го преследват, но не успяват да ги догонят, единият от тях помага на ранения си колега и извикал полиция и Спешен център. 

По непотвърдена информация е произведен изстрел и от страна на охранителя. Дали е уцелен някой от нападателите е неясно, но цялата история прилича на аматьорско изпълнение.

Легенди са, че са откраднати стотици хиляди, та дори милиони. Продължава издирването на извършителите, а раненият, чието състояние се влоши, е транспортиран във ВМА.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук