61-годишна жена е студентка в първи курс на Великотърновския университет, предаде БНТ. Митка Карагьозова е медицинска сестра по професия и от 17 години живее и работи в Кипър. Майка е на 5 деца. Преди година решила да поеме по нов път в живота си кандидатствала география и се записала за студент. Сега намеренията ѝ са след като завърши, да продължи с магистратура, а след това да упражнява новата си професия.

"Отдадох една голяма част от живота си на хората в най-тежкия им момент, с изключение на последните пет години, които ми показаха и другата, щастливата страна на медицинската професия. Работя в гинекологична клиника и вадя новия живот", разказа Митка.

Тя не е искала да емигрира в Кипър. "Децата бяха тези, които с едно изречение просто ме принудиха да го направя", разказва жената. Тя обясни, че се е насочила към географията, защото тя е комплексна наука. 

За занятията в университета тя пътува от Лимасол, а за нейно удобство колегите ѝ събират датите за изпитите, така че да са удобни за Митка, като така ѝ спестяват няколко курса със самолет.