Автобусът е препълнен с ученици. Рано сутрин е, навън още е тъмно, съобщава 24родопи.

Децата, които са се качили от първите села са седнали, но другите, например качващите се в Пепелище, са принудени да пътуват до Кърджали правостоящи.

На гърбовете им – тежки раници с учебници и помагала. На завоя залитат. Едно от децата се блъска в другарче, друго се спира в облегалката на седалката. Казва, че го заболяло...

Едно-две се опитват да се пошегуват, но повечето гледат тъжно. И така е всяка сутрин.

Децата от Айрово, Македонци, Дъждино, Воловарци, Пепелище и Глухар са най-щастливите в България по време на ваканции. Не, защото ще има игри, а защото тогава не се налага да се блъскат в автобуса на път за училище.

Едно от тях обяснява как чул баща му да казва на майка му, че „едно време дори в работническия автобус не е било толкова зле“.

„С един автобус на „Арпезос бус“ извършват превози на ученици от 5-6 села, които учат в две кърджалийски училища. Не знаем как се отчитат документите, може би пък там фигурират два автобуса и повече курсове.

Трябват проверки и промяна“, споделят проблема на микрорайона родители.

В предоставеното ни видео с претъпкания автобус има деца от посочените села. На места кадрите са "замъглени", за да не показваме лицата на децата.


24rodopi.com