Ловешките депутати социалисти Янаки Стоилов и Донка Михайлова са се врекли да помагат за възстановяването на ОУ "Любен Каравелов" в троянското село Дебнево.
Вековното даскало пламна в навечерието на поклоненията в памет на 136 години от обесването на Васил Левски. Пламъците поразиха около 630 кв.м покривна конструкция и всички стаи на втория етаж, включително учителската стая, директорския кабинет и физкултурния салон.

Огнеборците са успели да изнесат училищната документация. Спасени бяха помещенията на първия етаж, част от документацията и новата част на училището. 86-те ученици от четири села бяха разпуснати в принудителна ваканция до 4 март. С инцидента е запознат и просветният министър Даниел Вълчев. Според полицията сигналът за палежа е приет в РС ПБС-Троян в 00,26 ч на 19 февруари. В гасенето на пожара участвали огнеборци от Троян с три коли и екип от техни колеги от Ловеч. Тепърва ще стават причините за палежа и щетите. Бе образувано досъдебно производство по инцидента, съобщи днес Община Троян.

В началото на следващата седмица предстои среща на троянския кмет Минко Акимов с просветния зам.-министър Кирчо Атанасов, а в понеделник вечер Янаки Стоилов ще се запознае на място с трагедията на общоселското събрание в Дебнево. Гергана Димитрова/БЛИЦ