"Благодаря на д-р Чобанов за приноса към сферите, които работи в София, особено в археологията. Но в същото време под негово ръководство се забавиха други проекти - чувствително се забави реставрацията на банята "Овча купел".

Наложи се отново да се прекрати тази процедура и сега трябва да се обявява наново. Това разбира се забавя всичко, трябва да се работи по-активно и динамично. Прекрасен млад човек, който има бъдеще в науката". Това коментира кметът на София Йорданка Фандъкова по повод освобождаването на Тодор Чобанов от длъжността зам.-кмет по образование и култура.

Трябва хора, които да обърнат внимание и да участват в богатия културен живот на общината, каза още Фандъкова.

Кметът обясни, че няма финансови загуби при забавянето на проекта. "Този проект е спечелен отдавна. Всеки има обяснение, но хората не искат да слушат обяснения, а да виждат резултати. Резултати искам да виждам и аз", каза още градоначалникът.

Фандъкова не се ангажира с точен срок кога ще започне реставрацията на банята в "Овча купел". "Имам уверение от екипа на д-р Чобанов, че процедурата може да бъде отново обявена още следващата седмица, но въпреки това забавянето е чувствително", каза кметът.

Градоначалникът сподели, че име идеи кой да замести Чобанов на поста. Ще избира сред хора, които са доказали своята активност и креативност. "Сами знаете колко се инвестира в сферите на образованието, културата, спорта и всичко това трябва да стане по-видимо, за да може да привлича хората в тези дейности.

Живеем в трудно време и това, което може да ни повдигне духа са културата, образованието и спорта. Именно заради това толкова сериозно инвестираме в тези дейности", обясни Фандъкова.

През февруари общината пусна обществената поръчка за реставрация на банята.