Пореден случай на агресия в училище в Пловдив. Инцидентът е станал по време на междучасие в Гимназията по архитектура, строителство и геодезия, предава БНТ.

При него е пострадал ученик и е заснет с телефон и качен в социална мрежа. На видеото се вижда как двама ученици предизвикват свой съученик да скочи високо и точно, когато момчето е във въздуха, единият от тях удря двата му крака и момчето пада по гръб и чупи ръката си. 


"Моят син ми се обади в петък в 11 часа и каза: "Мамо, ела бързо в училището. Стана инцидент с мен". И не ми обясни повече. Аз дойдох възможно най-бързо и като дойдох, г-жа Спасова и класната бяха много загрижени и ми обясниха какво е станало.

Брутална агресия в пловдивско школо взриви мрежата

Изпратиха ме към хирургията, за да му направят рентген. Оттам нататък се разбра, че ръката му е счупена, че трябва операция да му се поставят импланти", каза Надежда Паскалева, майка на пострадалото момче. 

Той е знаел, че го карат да скача и е искал да покаже, че може да скочи високо, но не е знаел, че го снимат и че ще му ритнат краката, каза майката.

В първия момент неговите съученици са започнали да се смеят, но след това са видели, че е нещо по-сериозно, че ръката му е в неестествена позиция и са се уплашили, добави тя.

Вчера полиция е разпитвала другите две момчета от клипа."Двете момчета споделили, че са видели подобен клип в социалните мрежи и са решили, че могат да го приложат на практика в училище. Не са си дали сметка, че това е безумна шега и може да доведе до този инцидент", каза Марияна Спасова, директор на Гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Пловдив.

Провинение има, значи трябва да има и санкции, категорична беше директорката. Тя каза още, че се е провело заседание на координационния съвет в училището.

Процедурата по закона изисква време, в което от ръководството на учебното заведение да уведомят "Закрила на детето".

Проверка по случая има, а документите ще бъдат внесени в прокуратурата.