Учениците се връщат от днес в класните стаи в по-голямата част от страната. След обявената в много градове на страната грипна епидемия и последвалата междусрочна ваканция учебните занятия бяха преустановени за седмица и половина.

В началото на тази седмица грипната епидемия беше отменена в Софийска област и областите Бургас, Видин, Габрово и Сливен. Във всички градове пада и забраната за провеждане на детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и поставянето на имунизации.

Решението е взето след като отчетен спад на броя заболели при всичките възрастови групи. Учениците в Русе, Хасково и Ямбол също се връщат на училище, но заради високия процент на заболели от грип епидемията остава в сила заедно с всички мерки.

В област Монтана епидемичната обстановка също  се удължава, а учениците се връщат в училище на 12 февруари. Следващият понеделник ще е учебен и за всички учебни заведения в Пловдив.

Внезапната грипна ваканция в много области скъси първия учебен срок. Пропуснатият учебен материал ще бъде наваксан в началото на втория.

Наред с това във всички области продължава обобщаването и изпращането на седмична информация от лечебните заведения за болнична помощ за хоспитализирани с остри респираторни заболявания, грип и усложнения след боледуване.