Майка на петокласник от габровско училище подаде жалба в полицията срещу учител, който по думите й нанесъл побой над детето. Инцидентът е станал вчера по време на занималня. По случая се води разследване от полицията и регионалното управление на образованието в Габрово.
 

Възпитателят Камен Иванов поискал извинителна бележка за отсъствия на 11-годишното момче, детето обаче не я представило и възникнал спор.
 
„Той искаше да бяга, не искаше да ходи при майка си и аз го хванах за ръкава, той започна да се дърпа, а трябваше тази бележка да бъде подписана. Аз не съм видял да има наранявания, защото никога не съм бил, не съм малтретирал, както е изнесено и се говори!“, каза Иванов пред БНТ.
 
По думите на директорката на училището, досега ученикът не е създавал сериозни проблеми, а учителят, който има над 30 години стаж в професията работел там от месец.
 
„Нараняването по врата на ученика е факт, ние го видяхме още вчера, когато със заместник-директора отидохме. Просто учителят го е хванал за дрехата и издърпвайки от класната стая до коридора се е получило това протриване“, посочи Илиана Иванова-директор ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.
 
По случая е започнала проверка и от Регионалното управление на образованието в Габрово.
 
„Изясняват се всички обстоятелства, с останалите ученици работи психолог в момента. Извършва се проверка и от агенцията за закрила на детето, като станат ясни резултатите ще се предприемат и действията.

Петокласникът има извадена съдебно-медицинска експертиза. Образувано е досъдебно производство по случая“, каза Георги Маринов – директор Регионално управление на образованието.