Петнадесети септември мина и започна една трудна учебна година. Сложна не толкова заради обичайните академични проблеми, а заради ситуацията на пандемия, в която ще трябва да тече учебният процес. Мерките срещу вируса не подминаха и училищата, пише Глас.бг.

Учениците ще трябва да спазват социална дистанция, да носят задължително маски в коридорите и да контактуват ограничено с приятелите си от други класове. Учителите също ще трябва да се съобразяват с противоепидемичните изисквания.


Това предизвика противоречив отзвук в българското общество, още преди началото на учебната година се проведоха протести срещу маските в училищата. Огромна част от родителите смятат, че това вместо да помогне, ще навреди на техните деца.

Своето мнение сподели потребителка на мрежата. В свой пост тя призова за бойкот на образователната система и за отмяна на маските в училище. За жената всички родители трябва да не пускат учениците в час.

За нея спазването на мерките е вредно за здравето на децата и ще доведе до много повече стрес, физически дискомфорт и напрежение за учениците.

Жената споделя ситуация, в която по думите ѝ нейната дъщеря е предупредена, че няма да бъде допусната в клас без маска. За нея децата ще са по-добре у дома, отколкото в среда на ограничения, която да навреди на психическото им здраве. Какво е Вашето мнение?

Самия пост може да видите тук: