Мениджъри от завода за хладилна техника “Либхер” и енергийното дружество EVN ще се срещнат със студенти и абсолвенти от специалността “Немска филология” в ПУ “Паисий Хилендарски” по време на Дните на кариерата, които Филологическият факултет организира на 21 и 22 ноември. Това съобщиха от Учебен отдел на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.
Представителите на двете австрийски фирми ще презентират пред студентите възможностите за кариера и изискванията към настоящите и бъдещите си служители. Освен владеенето на немски език, за младите хора е задължително да могат да се интегрират в избраната от тях сфера, да работят в екип и да са готови да усъвършенстват знанията си, обясни ръководителят на секция “Немска филология” в Пловдивския университет главен асистент Олга Мишкова-Делева. Само така те ще имат шанс да започнат работа в международни компании и институции за специализирани ръководни кадри в ЕС, допълни тя.
Дните на кариерата са под наслов “Да планираме и моделираме бъдещето” и се провеждат в Заседателната зала на Новата сграда на ПУ “Паисий Хилендарски” на бул. “България” № 236, уточниха от Учебен отдел. Форумът се организира от студентите “Немска филология”, обясни гл. ас. Олга Мишкова-Делева. Единствено като консултанти ще присъстват преподавателите филолози от Пловдивския университет и техните колеги от Института по германистика на Техническия университет в Дрезден. /БЛИЦ