Станала е техническа грешка в резултатите на първото класиране след 7-и клас в София, ще има и наказани, заяви пред журналисти министърът на образованието Красимир Вълчев във връзка с провала в класирането на учениците след 7-и клас, съобщава "Труд".

"Станала е техническа грешка, би трябвало да може да се оправи. Ще настоявам това да се случи по най-бързия начин”, каза той и уточни, че доколкото има информация грешката е само в София и само по отношение на няколко училища. По думите му грешката е поправима и не би трябвало да има ощетени от това. “Малко ще се забави класирането”, каза Вълчев. Той поясни, че тепърва ще се установи защо се е получила грешката и ще има наказани.

Очаква се РУО – София да даде пресконференция по темата. Припомняме, че класирането на учениците след 7 клас излезе към 10 часа, но по-късно беше свалено. В момента на сайта, където се проверяват резултатите, се появява надпис, че данните се синхронизират и да очакваме класирането след 12.30 часа. Преди това много родители се оплакаха, че данните за бала на децата им са сгрешени.