Русенският университет "Ангел Кънчев" излезе с остра позиция по повод изказване на министъра на финансите Владислав Горанов, че учебното заведение е малко и обучава в нетрадиционни специалности - "Икономика" и "Право", което уронва авторитета на ВУЗ-а.
"От името на академичното ръководство и академичната общност на Русенския университет "Ангел Кънчев" се чувстваме задължени и отговорни остро да възразим срещу някои от тезите, които предоставихте на общественото внимание по време на Вашето участие в сутрешния блок на "Здравей България" на Нова тв на 30.10.2017г, а именно, че Русенският университет е малък университет и обучава в нетрадиционни специалности - "Икономика" и "Право", се казва в официалното писмо. 

"Това уронва авторитета на Русенския университет и като цяло омаловажава усилията на академичната общност. Русенският университет е уважавано висше учебно училище със 72-годишна история, чиито постижения са признати и цитирани като добри академични практики в национален и международен мащаб", се казва още в острата реакция на учебното заведение.

Ето и целия текст на официалната позиция на Русенския университет, изпратена до Владислав Горанов, Бойко Борисов и Красимир Вълчев: