От 5 до 10 август в Бургас ще се проведе инициативата „Седмица на морето”. В нейната програма са включени спортни събития за хората от всички възрасти. Всеки бургазлия, който обича спорта, е поканен да вземе участие в „Седмица на морето”, предаде кореспондентът на БЛИЦ в града.
Програмата включва състезания по стрийтбол за юноши и девойки. Те ще се проведат на 5 и 6 август, от 17.00 до 20.00 часа, в двора на ОУ „Васил Априлов”.
На 7 и 8 август стари и млади любители на плажния волейбол от двата пола ще могат да поиграят любимата си игра на Северния плаж – волейболното игрище. Срещите ще започват в 9.30 часа.

Плажен футбол ще се играе на 9 и 10 август. Участие ще вземат отборите на: Община Бургас, Журналистите, Музикантите, ОДП – Бургас, Ветераните, Брокерите, Спасителите, Пепси. Мачовете ще се провеждат във времето от 8.30 до 10.00; от 17.00 до 19.00 часа, на Северен плаж – до волейболното игрище.
Записванията за участие в спортните състезания ще се извършват на място в деня на провеждането им, час преди тяхното начало. /БЛИЦ