Принудени от адските жеги, от община Плевен поставиха пункт с машина за студена вода и удължиха срока му за ползване, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Плевен.
Първоначалната идея била тя да разхлажда жителите на града на Панорамата до края на миналата седмица,но горещите дни накараха общинарите да удължат ползването на пункта. Всички плевенчани, които минават през централния градски площад и имат работа в съседните институции - съд, община, областната администрация, ще могат да се разхлаждат с глътка студена вода в голямата жега.
За втора година общината предприема тази инициатива, а миналата година пунктът се обслужвал от активисти на БЧК. През миналото лято в най-големите жеги на ден жителите на областния град са изпивали по 10 туби с вода, или това са 200 литра дневно. От общината апелират и към другите държавни и частни ведомства да подкрепят инициативата на кметството и да поставят пунктове с вода в адските горещини.Общината има готовност да реагира и ако се стигне до нежелани инциденти поради жегите – припаднали или ако на някого му е прилошее. В общината има отдел "Здравеопазване", който съвместно с Центъра по спешна помощ ще реагира адекватно при нужда. /БЛИЦ