Обстановката в страната е нормална при зимни условия. Няма населени места без електрозахранване и водоподаване. Затворени са два пътни участъка в страната, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации.
В област Стара Загора е затворен е пътят от село Горно ново село до хижа „Каваклийка”, община Братя Даскалови и пътният участък от общинската пътна мрежа – в района на село Милино, община Антоново, област Търговище. Достъпът до село Милино все още е затруднен. На жителите на селото са доставени хляб и стоки от първа необходимост.
Екип на Министерството на извънредните ситуации във Велико Търново е доставил лекарства и продукти от първа необходимост на семейство, което живее във вилната зона на Къпиновския манастир. Единият от тях е с тежко заболяване, но поради специфичността на заболяването е нежелателно евакуирането му в градски условия. Зоната се намира извън регулация и не се поддържа при снегопочистване. Достъпът е бил затруднен поради непочистения сняг и се е наложило да бъде използвана високопроходима техника. /БЛИЦ