За това какво ще носим през есенно-зимния сезон на 2009-та има една добра и една лоша новина. Добрата е, че 2008-ма се оказа много благодатна откъм трендове и няма да ти се наложи да изхвърлиш нито един чифт от старите, а лошата, която всъщност не е чак толкова лоша, е, че тенденцията отново е да си на високо, коментира ViewSofia. .
 За това какво ще носим през есенно-зимния сезон на 2009-та има една добра и една лоша новина. Добрата е, че 2008-ма се оказа много благодатна откъм трендове и няма да ти се наложи да изхвърлиш нито един чифт от старите, а лошата, която всъщност не е чак толкова лоша, е, че тенденцията отново е да си на високо, коментира  ViewSofia. 
Всичко, което сме искали от обувките е в тези Burberry. Връзки, отворени пръсти, оксфордска платформа…
Ботите Alberta Ferretti са на високи платформи, и секси каишка около глезена.
Oscar de la Renta слага капси по цялата повърхност, включително и върху токовете.
От токове, наподобяващи кубета на руски замъци, през космести бели ботуши до кристални украшения по токовете и платформите обувките Chanel са просто навсякъде.
Змията на Roberto Cavalli през следващия сезон отново е върху обувките с отворени пръсти. Спомняш си онези изумителни сандали от Catwalk, нали.
Vera Wang пък се противопостави на мощната 14 сантиметрова вълна като рязко смали ръста на обувките си и почти ги превърна в мъжки вариант.
Супер секси вариантът на Versace е в 15-сантиметров ток, кожа и връзки до над коляното.
Удивителни са платформите на Phi, чието очарование остава дори и в най-студените дни, благодарение на увитата около краката ти кожа с косъм.
Добрите стари боти остават. Donna Karan акцентира колекциите си с няколко чифта от тези.  /БЛИЦ