Обвиняемият по делото "Бохем" Евгени Ганев проговори днес пред Бургаския окръжен съд. Очаква се утре по делото да има присъда. Убийството, което шокира Бургас, стана рано сутринта на 5 август миналата година пред бистро ”Бохем” в центъра на града. Със законно притежавания си пистолет Ганев простреля смъртоносно в главата 23-годишния Тодор Стоев, с който са били на една маса.
След празнуване на рожден ден в ресторант, част от компанията отишла да допива в бистро „Бохем” в центъра на Бургас. На съседната маса се оказал, застреляният по-късно, студент Тодор Стоев. Младежът ги поканил на масата си.  Постепенно обаче страстите се разгорещили заради заяждане от страна на момчето и обиди от рода на „мръсни ченгета”, отправени към бившия служител на икономическа полиция Евгени Ганев и шефа на РПУ- Приморско Красимир Димов. Чашата преляла, когато студентът казал: „Млъквай, мамицата ти, ченге”. Обвиняемият Ганев в този момент решил да го респектира и извадил оръжието от чантичката, където обикновено го държал, махнал пълнителя и дръпнал затвора. По този начин бил сигурен, че в пистолета няма патрон. Вдигнал пистолета към Тодор Стоев, който вместо да се стресне опрял чело в пистолета. И заявил: „С този пистолет не можеш да ме гръмнеш”. В този момент Ганев инстинктивно натиснал спусъка, но изпаднал в шок след като оръжието възпроизвело изстрел и се напикал. „Не съм искал да нараня момчето, просто се случи. Съжалявам това е и моя трагедия”, каза Евгени Ганев. Според психиатричната експертиза, назначена на обвиняемия Ганев, той е вменяем и може да отговаря за действията си.Очаква се днес следобед да бъдат изслушани пледоариите на прокурора, адвоката на гражданските ищци и защитата на обвиняемия. 
Ганев е обвинен за умишлено убийство по хулигански подбуди по начин и със средства, опасни за мнозина. По време на предходното заседание на 12 януари бяха разпитани само двама свидетели и делото бе отложено заради неявяване на основния свидетел Красимир Димов. /БЛИЦ