Сюлейман Д. от Попово, осъден на 8 години „лишаване от свобода” заради опита да убие двама души, днес обжалва присъдата на Окръжния съд Търговище пред Варненския апелативен съд.
В края на ноември миналата година първоинстанционният съд призна вината на 53-годишния мъж за това, че през юли 2007 година в Попово, направил опит умишлено да убие бившата си съпруга Фатме и мъжа, с когото тя заживяла след развода им.
Драмата се разиграла в заведение в Попово, където роднини и приятели празнували рождения ден на внучката на Сюлейман. Дядото на три годишната рожденичка не бил сред поканените, но отишъл на празника и то въоръжен с пистолет. След като поговорил със синовете си той забелязал бившата си жена Фатме и Ремзи - мъжа, с който тя живеела от година. Сюлейман привлякъл вниманието на гостите към себе си, извадил оръжието и на разстояние около метър от двамата започнал да стреля. Произвел два изстрела срещу Ремзи и толкова срещу Фатме. Синовете му успели да изтръгнат оръжието. Ремзи бил ранен в рамото, а Фатме в ръката.
Пред въззивната инстанция Сюлейман и неговият адвокат обжалваха размера на присъденото наказание и помолиха да отпадне квалификацията „опит за умишлено убийство на повече от едно лица”. Според защитата на Сюлейман след развода той се чувствал изоставен. Когато видял бившата си съпруга силно се афектирал и пожелал да нарани новия мъж в живота й, а не самата нея.
Варненският апелативен съд ще се произнесе в законния срок. /БЛИЦ