Има един починал при инцидента, за който първо БЛИЦ съобщи в метрото на летище София. Имало е стрелба в метростанцията при летище София, каза от своя страна изпълнителният директор на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев, цитиран от "Фокус"

„Разполагам с ориентировъчна информация, защото там е полицията и наши хора не се допускат. Във влака мъж е стрелял по жена си и после по себе си. Не мога да кажа кой в какво състояние е, защото полицията не пуска никого там. Затворена е метростанцията и полицейските служители извършват своите процедури. Извикана е линейка“, обясни инж. Братоев.


Пиарът на Бърза помощ Катя Сунгарска уточни, че мъжът е починал. Сигналът е получен в 14:24 часа за двама окървавени души. Веднага е тръгнала линейката, след това още две. На място е установено, че има починал мъж и жена на около 50 години.

Екипът е установил, че мъжът, който е бил на мястото, е починал, а жената е в много тежко състояние. Тя е транспортирана към болница "Света Анна".

Не става въпрос за терористичен акт. 

Метрото от линия 1 се движи до метростанция „Искърско шосе“, съобщиха от Столична община.

Очевидец на мястото също разказа какво е видял:

"Имаше много полиция, тръгнахме за кафе с колегата. Дойдоха много полицаи, много линейки. Бяхме на централния вход, който е вход за клиенти. От полицията не дадоха никаква информация."

Към мястото на инцидента пътува Илиана Кирилова, градски прокурор на София.
 

 


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!