Редакторът на "Фрог нюз" Огнян Стефановще участва в представянето на годишния доклад на Българския Хелзинкски комитет за състоянието на правата на човека в България през 2008 г., съобщават от неправителствената организация. Дискусията ще бъде на 25 март във Факултета по журналистика.
Акценти в изложението на темите и проблемите на доклада ще бъде свободата на изразяване, една от най-чувствителните сфери на правозащитното наблюдение, в която през миналата година се задълбочиха негативните тенденции, позитивният напредък в сравнение с 2007 г. в приложението на Закона за защита от дискриминация, както и ситуацията с полицейското насилие, където положението продължава да е много тревожно, информират от БХК.
Правозащитниците припомнят, че през есента на миналата година Огнян Стефанов бе жестоко пребит от неизвестни и плати със здравето смелостта си да отстоява свободата на словото у нас.
Основни говорители на пресконференцията ще бъдат д-р Красимир Кънев, председател на БХК, Юлиана Методиева, гл. редактор на сп. „Обектив“ и адв. Даниела Фъртунова, правен консултант в БХК. /БЛИЦ