Огромни задръствания предизвикват в Бургас ремонтните работи на отсечката от ул."Сан Стефано" между кръстовищата, които я свързват с улиците „Стефан Стамболов" и „Христо Ботев", съобщи кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град.
Подмяната на пътната настилка започна вчера преди обед и движението там стана изключително натоварено.
Задръстванията по улиците „Стефан Стамболов" в посока Гимназията по механотехника и „Сан Стефано" в посока училище „Васил Априлов" достигаха стотици метри.
За да облекчат трафика, органите на КАТ поставиха регулировчик, но след кратък престой се оказа, че неговите действия вместо да помагат, допълнително затрудняват движението. Наложи се да бъде повикан технически екип, който чрез регулиране на светофарната уредба на място, да облекчи трафика. През затворената отсечка бяха допускани да преминават единствено автобуси на градския транспорт, линейки и полицейски автомобили.
Ремонтът на отсечката ще продължи два дни. Фрезова се на 10 сантиметра дълбочина, като върху 6 сантиметра ще се положи непълна, а върху останалите 4 сантиметра - пълна асфалтова смес. Първият слой бе поставен вчера, а втория - днес. Очаква се отсечката да бъде пусната в експлоатация едва във вечерните часове на днешния ден.
Бургазлии и гостите на града обаче не бива да мислят, че след като движението бъде възстановено, неудобствата за тях ще приключат. Започналият вчера ремонт е само началото на редица дейности по подмяна на пътната настилка на възлови места в централната част на града, които ще продължат до началото на следващата година./БЛИЦ